Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Συνταγές για το Ελληνικό Πάσχα

Το Πάσχα θεωρείται η σημαντικότερη γιορτή των Ελλήνων αλλά και η πιο χαρμόσυνη, ένας εορτασμός της άνοιξης, μια αναγέννηση μεταφορικά και κυριολεκτικά. Και βεβαίως, το φαγητό βρίσκεται στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων, αν και δεν τρώνε όλοι οι Έλληνες τα ίδια πασχαλινά εδέσματα. Διαβάστε περισσότερα για το Ελληνικό Πάσχα

Τα πασχαλινά αυγά βάφονται από τους ορθόδοξους χριστιανούς κόκκινα σε ανάμνηση του αίματος του Χριστού, που θυσιάστηκε για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους. Μια λαϊκή παράδοση της Μακεδονίας λέει ότι όταν ο Χριστός αναστήθηκε και το είπαν σε μια χωρική, αυτή δεν το πίστεψε και είπε «Όταν τα αυγά που κρατώ γίνουν κόκκινα, ο Χριστός θα έχει πράγματι αναστηθεί» και αυτά κοκκίνισαν. Διαβάστε το ειδικό μας αφιέρωμα στα κόκκινα αυγά του Πάσχα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η γιορτή του Πάσχα είναι την άνοιξη. Καθώς η φύση γιορτάζει τη νέα ζωή, εμείς γιορτάζουμε τη νέα ζωή μετά από την Ανάσταση. Το Πάσχα λέγεται επίσης και Λαμπρή ως αναφορά στην λαμπρότητα της νέας άνοιξης και της νέας ζωής. Διαβάστε περισσότερα για το Πάσχα των Ελλήνων.

Χρώματα και αρώματα άνοιξης στο πασχαλινό τραπέζι, επίδοξοι εραστές τα ερυθρά κρασιά από ξενικές και γηγενείς ποικιλίες, φλερτάρουν με όλα τα γιορτινά εδέσματα. Και μετά το μάλλον ..βαρετό νηστίσιμο τραπέζι, τον διατροφικό εξαγνισμό των ημερών της νηστείας διαδέχεται ένας πακτωλός ..αμαρτωλών εδεσμάτων! Διαβάστε το άρθρο της οινολόγου Κατερίνας Λεγάκη για τα κρασιά του Ελληνικού Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου