Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Γίγαντες γιαχνί με ελιές και κάππαρη


Γίγαντες γιαχνί με ελιές και κάππαρη


Συστατικά:
"Οι γίγαντες είναι νόστιμοι με ό,τι κι αν τους φτιάξει κανείς, αλλά οι ελιές και η κάππαρη τους ταιριάζουν ιδιαίτερα. Ωραίο πιάτο που τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο.

Χρόνος προετοιμασίας: 8 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

500 γραμμ. γίγαντες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα 400 γραμμ. τοματάκια κονκασέ
1 κούπα ελιές μαύρες ή πράσινες, ψιλοκομμένες, χωρίς κουκούτσι
½ κούπα κάππαρη
Αλάτι, πιπέρι"



Οδηγίες:

1. Μουλιάστε τους γίγαντες τουλάχιστον για 8 ώρες σε ζεστό νερό με 1 κουτ. σούπας αλάτι. Ξεπλύνετε καλά και βάλτε τους να βράσουν. Ξαφρίστε, αλλάξτε το νερό και προσθέστε 34 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, τη ντομάτα και το κρεμμυδάκι. Αφήστε τα όλα να βράσουν για μία ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.


2. Προς το τέλος του βρασίματος προσθέστε τις ελιές και την κάππαρη και βράστε για 510 λεπτά. Δοκιμάστε το αλάτι (η κάππαρη συχνά είναι αλμυρή). Διορθώστε τη γεύση και σερβίρετε. Αν θέλετε, προσθέστε λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου