Συστατικά: | |
"Η συνταγή αυτή φτιάχνει 2 μεγάλες πλεξούδες ή στρογγυλά καρβέλια ή 6 μικρά. 4 πακέτα ξερή μαγιά 1 ποτήρι ζεστό νερό 450 γραμ. βούτυρο, λιωμένο 3 φλιτζάνια ζάχαρη 1 κουτ. γλυκού αλάτι 1 ποτήρι ζεστό γάλα 12 αβγά, χτυπημένα καλά 2-2 ½ κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις βαμμένα κόκκινα αβγά για τη διακόσμηση 2-3 κρόκους αβγών για το άλειμμα σουσάμι, ψιλοκομμένες φέτες αμυγδάλου ή άλλα διακοσμητικά" | |
Οδηγίες: | |
Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τη μαγιά με νερό και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας από τη ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ζεστό γάλα, τα αβγά και τη διαλυμένη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας διεξοδικά. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι ώστε να γίνει μια μέτρια μαλακή ζύμη. |
Τρίτη 7 Απριλίου 2009
Ψωμί
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου