Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Λαχανοντολμάδες με κρέμα αβγολέμονο

Μερίδες: 6-8

Συστατικά:
"Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το νοστιμότατο κλασικό φαγητό? Ιδανικό για το κυριακάτικο γεύμα, μπορεί να προετοιμαστεί την προηγούμενη και να ζεσταθεί λίγο πριν από το σερβίρισμα.

Χρόνος παρασκευής: 40 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα


Ντολμάδες
1 μεγάλο λάχανο ή 2 μεσαία
750 γραμμ. κιμάς χοιρινός ή μοσχαρίσιος(αν χρησιμοποιήσετε χοιρινό κιμά ή αν ο κιμάς σας έχει αρκετό λίπος, μειώστε λίγο την ποσότητα του λαδιού)
1 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
2 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Κρέμα αβγολέμονο
2 κ.σ. κορν φλάουρ
4 αβγά μεγάλα
25 γραμμ. βούτυρο
Χυμός από 3 λεμόνια"


Οδηγίες:

1. Χαράξτε το κοτσάνι του λάχανου περιμετρικά.


2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράστε το λάχανο για 5 περίπου λεπτά από τη μία πλευρά και για άλλα 5 από την άλλη και βγάλτε το από το νερό.


3. Αφαιρέστε τα φύλλα που μπορούν να βγουν με ευκολία κι αν χρειαστεί, ξαναβράστε το υπόλοιπο για άλλα 5 λεπτά.


4. Σε όλα τα φύλλα κόψτε και αφαιρέστε το σκληρό κοτσάνι. Τοποθετήστε τα κοτσάνια στη βάση της κατσαρόλας, ως πάτο για να μην καούν οι λαχανοντολμάδες. Κόψτε τα μεγάλα φύλλα στη μέση.
5. Ζυμώστε τον κιμά με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα κρεμμύδια, μισό φλιτζάνι λάδι, το ρύζι, δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι. Προσθέστε και λίγο νεράκι να γίνει αφράτος.


6. Βάλτε δύο κουταλιές από το μίγμα του κιμά σε κάθε φύλλο (ή και παραπάνω αν τους θέλετε μεγαλύτερους), διπλώστε τις άκρες και τυλίξτε προσεχτικά φτιάχνοντας ένα μακρόστενο πακετάκι. Τοποθετήστε τους κοντά τον ένα δίπλα στον άλλο στην κατσαρόλα με το σημείο ένωσης προς τα κάτω. Το πιο πιθανό είναι πως θα γίνουν δύο στρώσεις.


7. Γεμίστε την κατσαρόλα με ζεστό νερό, έτσι ώστε σχεδόν να σκεπάζει τους λαχανοντολμάδες και ρίξτε το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι λάδι. Σκεπάστε τους με ένα πιάτο για να μην χοροπηδούν στο βράσιμο και βράστε τους για περίπου μία ώρα.


8. Βγάλτε προσεχτικά τους λαχανοντολμάδες από την κατσαρόλα και σουρώστε το ζουμί τους σε ένα δεύτερο μικρότερο κατσαρολάκι. Διατηρήστε το ζουμί σε θερμοκρασία λίγο πριν από το βρασμό.
9. Σε ένα βαθύ πιάτο αραιώστε το κορν φλάουρ με λίγο νερό και χτυπήστε το μαζί με τα αβγά, χρησιμοποιώντας το σύρμα αντί για το πιρούνι. Προσθέστε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε σταδιακά και το ζεστό ζουμί με τη βοήθεια μιας κουτάλας.


10. Βάλτε το μίγμα στην κατσαρόλα και σιγοβράστε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας καλά με το σύρμα, ώστε να μη σβολιάσει. Αν η σάλτσα γίνει πολύ πηχτή, αραιώστε τη με λίγο ζεστό, αλλά προσέξτε γιατί όσο κρυώνει πήζει.


11. Κόψτε το βούτυρο πολύ μικρά κομμάτια και όσο είναι ζεστή η σάλτσα ρίξτε τα μέσα ένα ένα ανακατεύοντας παράλληλα. Περιμένετε να λιώσει το πρώτο πριν ρίξετε το δεύτερο κ.λπ.


12. Επειδή είναι ξεχωριστά οι ντολμάδες από τη σάλτσα τους διατηρούνται άνετα 1-2 μέρες στο ψυγείο. Μπορείτε επίσης να τους καταψύξετε.


13. Σερβίρετε 3-4 λαχανοντολμάδες ανά άτομο περιχυμένους με τη σάλτσα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Την υπόλοιπη σάλτσα σερβίρετέ τη χωριστά σε σαλτσιέρα.

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Υλικα
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2-3 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
1 κουταλιά σούπας τριμμένο κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
200 γραμ μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε κόκκινο κρασί
Για την σάλτσα
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 λειωμένη σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζ του καφέ λάδι
3 νεροπότηρα χυμό ντομάτας
½ ποτήρι νερό
1 κοφτό κουτάλι σούπας κύμινο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτελεση
Σουρώνουμε λίγο το ψωμί και το ρίχνουμε στον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε να περιμένει 1-2 ώρες στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε μέσα το χυμό ντομάτας και το νερό. Αφήνουμε να βράσει, ρίχνουμε το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
Όσο βράζει η σάλτσα πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενα μπαλάκια και τα ρίχνουμε στην σάλτσα. Μαγειρεύουμε για περίπου ½ ώρα σε μέτρια φωτιά.

Μυστικό :
όχι κρεμμύδι στον κιμά
Κόκκινο κρασί για το μούλιασμα του ψωμιού

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Κοκορέτσι Ρουμελιώτικο


Κοκορέτσι Ρουμελιώτικο





Συστατικά:
"Υλικά
1 συκωταριά μεγάλη(χωρίς τη σπλήνα και τα νεφρά)
2 πλεξούδες έντερα και τα γλυκάδια από το αρνί
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο( 4 σκελίδες, προαιρετικά)
κομμάτια μικρά από τη σκέπη του αρνιού

"



Οδηγίες:

Πλένετε την συκωταριά. Την κόβετε κομματάκια όχι μεγάλα, ούτε πολύ μικρά. Γυρίζετε τα έντερα και πλένετε πολύ καλά.

Προηγουμένως έχετε ανακατέψει το ψιλοκομμένο σκόρδο, το πιπέρι και τη ρίγανη με τα εντόσθια. Το αλάτι το βάζετε στο τέλος, την ώρα που περνάτε στη σούβλα τα κομμάτια για να μην γλιστράνε.

Περνάτε τα κομμάτια ένα ένα με τη σειρά. Ένα συκώτι, ένα πνευμόνι, καρδιά, σπλήνα, γλυκάδι και πάλι από την αρχή.

Όταν τελειώσετε, το τυλίγετε προσεκτικά με τα έντερα. Πρέπει να ψηθεί καλά, χωρίς να στεγνώσει.


Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Πασχαλινά Κουλούρια


Πασχαλινά Κουλούρια


Συστατικά:
"Φτιάχνει περίπου 100 κουλουράκια

500 γραμ ανάλατο βούτυρο
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
6 αβγά
2 κάψουλες άρωμα βανίλιας (σε μορφή σκόνης)
φλιτζανιού κονιάκ
2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
περίπου 2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. σούπας τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού (προαιρετικό)
2 κρόκους αβγών διαλυμένους σε 1 κουτ. σούπας νερό για άλειμμα
σουσάμι"



Οδηγίες:
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ελαφρά και αφράτα. Χτυπάμε τα αβγά χωριστά και τα προσθέτουμε στο μίγμα ζάχαρης και βουτύρου. Προσθέτουμε το κονιάκ και τη φλούδα πορτοκαλιού (προαιρετικά) και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια με 4 φλιτζάνια αλεύρι. Προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τόσο από το υπόλοιπο αλεύρι με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ στεγνή. Ζυμώνουμε καλά.

Κόβουμε μικρά κομμάτια ζύμης, περίπου όσο ένα μεγάλο καρύδι, και το απλώνουμε σε λωρίδες μήκους περίπου 15 εκατοστών και πάχους 1 εκατοστού. Τα διπλώνουμε στη μέση και τα τυλίγουμε για να φτιάξουμε μια πλεξούδα ή τα φτιάχνουμε σε ότι σχήμα επιθυμούμε.

Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλες αφήνοντας μεταξύ τους κενό 2 εκατοστών. Τα αλείφουμε με το μίγμα των κρόκων αβγών ανακατεμένων σε νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για περίπου 25 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα.

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Ψωμί

Συστατικά:
"Η συνταγή αυτή φτιάχνει 2 μεγάλες πλεξούδες ή στρογγυλά καρβέλια ή 6 μικρά.

4 πακέτα ξερή μαγιά
1 ποτήρι ζεστό νερό
450 γραμ. βούτυρο, λιωμένο
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 ποτήρι ζεστό γάλα
12 αβγά, χτυπημένα καλά
2-2 ½ κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
βαμμένα κόκκινα αβγά για τη διακόσμηση
2-3 κρόκους αβγών για το άλειμμα
σουσάμι, ψιλοκομμένες φέτες αμυγδάλου ή άλλα διακοσμητικά"



Οδηγίες:

Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τη μαγιά με νερό και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας από τη ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ζεστό γάλα, τα αβγά και τη διαλυμένη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας διεξοδικά. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι ώστε να γίνει μια μέτρια μαλακή ζύμη.

Ζυμώνουμε τη ζύμη καλά για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Την τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο μπολ και το σκεπάζουμε πρώτα με διάφανη μεμβράνη και με μια χοντρή πετσέτα. Την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 2-3 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Το πιέζουμε με τις γροθιές μας και το χωρίζουμε σε δύο κομμάτια.

Σχηματίζουμε τη ζύμη στο σχήμα που επιθυμούμε και τοποθετούμε πιέζοντας ένα κόκκινο αβγό σε κάθε καρβέλι. (Μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερα από ένα αβγά εάν τα καρβέλια είναι μεγάλα). Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν δεύτερη φορά μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος και να γίνουν ελαφριά.

Αλείφουμε τα καρβέλια με τους 2-3 κρόκους αβγών διαλυμένους με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ή ψιλοκομμένες φέτες αμυγδάλου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 40 λεπτά. Το ψωμί είναι έτοιμο όταν βγάζει έναν υπόκωφο ήχο χτυπώντας το με το δάχτυλο.

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Συνταγές για το Ελληνικό Πάσχα

Το Πάσχα θεωρείται η σημαντικότερη γιορτή των Ελλήνων αλλά και η πιο χαρμόσυνη, ένας εορτασμός της άνοιξης, μια αναγέννηση μεταφορικά και κυριολεκτικά. Και βεβαίως, το φαγητό βρίσκεται στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων, αν και δεν τρώνε όλοι οι Έλληνες τα ίδια πασχαλινά εδέσματα. Διαβάστε περισσότερα για το Ελληνικό Πάσχα

Τα πασχαλινά αυγά βάφονται από τους ορθόδοξους χριστιανούς κόκκινα σε ανάμνηση του αίματος του Χριστού, που θυσιάστηκε για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους. Μια λαϊκή παράδοση της Μακεδονίας λέει ότι όταν ο Χριστός αναστήθηκε και το είπαν σε μια χωρική, αυτή δεν το πίστεψε και είπε «Όταν τα αυγά που κρατώ γίνουν κόκκινα, ο Χριστός θα έχει πράγματι αναστηθεί» και αυτά κοκκίνισαν. Διαβάστε το ειδικό μας αφιέρωμα στα κόκκινα αυγά του Πάσχα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η γιορτή του Πάσχα είναι την άνοιξη. Καθώς η φύση γιορτάζει τη νέα ζωή, εμείς γιορτάζουμε τη νέα ζωή μετά από την Ανάσταση. Το Πάσχα λέγεται επίσης και Λαμπρή ως αναφορά στην λαμπρότητα της νέας άνοιξης και της νέας ζωής. Διαβάστε περισσότερα για το Πάσχα των Ελλήνων.

Χρώματα και αρώματα άνοιξης στο πασχαλινό τραπέζι, επίδοξοι εραστές τα ερυθρά κρασιά από ξενικές και γηγενείς ποικιλίες, φλερτάρουν με όλα τα γιορτινά εδέσματα. Και μετά το μάλλον ..βαρετό νηστίσιμο τραπέζι, τον διατροφικό εξαγνισμό των ημερών της νηστείας διαδέχεται ένας πακτωλός ..αμαρτωλών εδεσμάτων! Διαβάστε το άρθρο της οινολόγου Κατερίνας Λεγάκη για τα κρασιά του Ελληνικού Πάσχα.

Κοκορέτσι στη γάστρα - Με χυμό νεραντζιού και πουρέ από τσουκνίδες

Συστατικά:
"Ένα κοκορέτσι (από το χασάπη) περίπου ενάμιση κιλό
Χυμό από 6 ώριμα νεράντζια
4 σκελίδες σκόρδο
1 κ. γ. θρούμπι ξερό
1 κ. σ. μουστάρδα
1 ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι πιπέρι
3 πατάτες βρασμένες
2 ματσάκια τσουκνίδες
2 κ. σ. βούτυρο
1 κούπα ζεστό γάλα
"



Οδηγίες:

Αλατίζουμε καλά το κοκορέτσι, το τοποθετούμε στη γάστρα μαζί με το χυμό, το κρασί, το σκόρδο, το θρούμπι και τη μουστάρδα. Ψήνουμε με τη γάστρα σκεπασμένη για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 200ο. 10 λεπτά πριν το τέλος, αφαιρούμε το καπάκι για να ροδοκοκκινίσει το κοκορέτσι.

Διατηρούμε ζεστό. Μαζεύουμε τους χυμούς από το ψήσιμο και αλέθουμε στο μπλέντερ για 2 – 3 λεπτά. Κρατάμε και τη σάλτσα ζεστή σκεπασμένη με μεμβράνη.

Λιώνουμε τις πατάτες με το πιρούνι, προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, λίγο αλάτι και τις τσουκνίδες τις οποίες έχουμε βουτήξει σε καυτό νερό για 4 – 5 λεπτά, και τις έχουμε πολτοποιήσει στο μπλέντερ.

Σερβίρουμε 3 ροδέλες κοκορέτσι κατ’ άτομο, λίγο πουρέ και τη ζεστή σάλτσα.

Τα όσπρια της νηστείας και πώς θα τα ...σερβίρουμε!

Τα όσπρια της νηστείας και πώς θα τα ...σερβίρουμε!Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Το λέει το τραγούδι, το λέει και η Εκκλησία. Και μας προτείνουν ο καθένας με τον τρόπο του διάφορα, για να την αποκτήσουμε. Η Άλκηστη Πρωτοψάλτη έχει ένα τρόπο ελαφρώς...σουρεαλιστικό.

Η Εκκλησία πάλι είναι πιο ξεκάθαρη. Σου λέει ακολούθησε τις Δέκα εντολές, αλλά για να το πετύχεις πρέπει πού και πού να νηστεύεις, έτσι για να μάθεις να είσαι εγκρατής και να γίνουν όλα πιο εύκολα και απλά. Και σου "πετάει" κάτι σαραντάμερα νηστείας, σαν αυτά που διανύουμε, ξεγυρισμένα. Όχι βέβαια πως τα ακολουθούμε όλοι πιστά, αλλά να βρε αδελφέ είναι και ευκαιρία να βάλουμε και κανένα όσπριο στο τσουκάλι μας. Γιατί άσχημα είναι; Και τις φυτικές πρωτεΐνες τους έχουν και τις βιταμίνες τους και τα ιχνοστοιχεία τους και τα μεταλλικά άλατά τους. Οι υδατάνθρακές τους βέβαια τα κάνουν λιγάκι βαριά αλλά τους το συγχωρούμε.

Τώρα βέβαια ειδικά οι νεότεροι έχουν συνδυάσει τα "θαυματουργά" όσπρια με χωριά, με γιαγιάδες, με αγροτικές κατοικίες, με χύτρες και τσουκάλια που βράζουν επί ώρες, τέλος πάντων για να το πω απλά... ντεμοντέ ή αν προτιμάτε... πασσέ. Οι καημένοι οι σεφ κοπιάζουν, επιτυχημένα θα ‘λεγα ενίοτε να τα πλασσάρουν ποικιλοτρόπως ως αριστοκρατικά και όλο και βλέπουμε τις συνταγές που μας προτείνουν να χρησιμοποιούν τίτλους που για να τους προφέρεις κοντεύεις να στραμπουλίξεις τη γλώσσα σου, μόνο και μόνο για να μας πείσουν. Οι μαμάδες πάλι και οι γιαγιάδες που διακατέχονται από το "κατοχικό σύνδρομο" κοντεύουν να τρελάνουν τα βλαστάρια τους, επαναλαμβάνοντας το πόσο υγιεινά είναι και νάσου πετάνε μπροστά τους ξεγυρισμένα πιάτα από Ελληνική φασολάδα ή από γιαχνί κουκιά. Λάθος αγαπητές μου!! Όχι που σερβίρετε τα κουκιά, αλλά ο τρόπος που προσπαθείτε να τα πλασσάρετε. Πείστε τα βλαστάρια σας (από εφήβους και πάνω) λέγοντάς τους απλά πως είναι "σεξουαλικά". Γιατί έτσι τα θεωρούσαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας, και μάλιστα οι Πυθαγόρειοι, που ήταν και οι πρώτοι ιδεολόγοι χορτοφάγοι της Ιστορίας και ας ήταν τα μοναδικά "φασόλια" της αρχαιότητας.

Τις δοξασίες των Αιγυπτίων για τα κουκιά καλύτερα να αποφύγετε να τις αναφέρετε. Είναι λιγουλάκι μακάβριες και μπορεί να τους τρομοκρατήσετε (ελάτε πιο κοντά να μη μας ακούσουν. Πιστεύουν λέει, πως επειδή ο κορμός της κουκιάς δεν είχε κόμπους, ήταν η σκάλα που χρησιμοποιούσαν οι ψυχές για να πάνε από τον Άδη προς το φως. Άλλοι πάλι έλεγαν ότι ήταν το εργαλείο μετεμψύχωσης. Έλα Χριστέ και Παναγιά!! Τι διαστροφή κι αυτή!)

Όχι πως οι δικοί μας οι Πυθαγόρειοι ήταν καλύτεροι. Δεν μπορώ να πω τι είχαν σκαρφιιστεί για να αποδείξουν πως τα καημένα τα κουκιά ήταν αφροδισιακά, γιατί η στήλη θα θεωρηθεί άκρως ακατάλληλη. Θα σας πω το πιο απλό: τα θάβανε για μερικές μέρες και όταν τα ξεθάβανε είχανε λέει μετατραπεί σε γυναικεία ή ανδρικά όργανα. Ίσως και εξαιτίας αυτού του "αποκρυφισμού" να τα θεωρούσαν αμαρτωλά. Παρ’ όλα αυτά όμως όχι μόνο τους έδιναν και καταλάβαιναν, αλλά θεωρούσαν κι όλας πως ήταν τροφή κατάλληλη για μεγάλους φιλοσόφους, κάτι που το ασπάσθηκαν αμέσως και οι Ρωμαίοι.

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Γίγαντες γιαχνί με ελιές και κάππαρη


Γίγαντες γιαχνί με ελιές και κάππαρη


Συστατικά:
"Οι γίγαντες είναι νόστιμοι με ό,τι κι αν τους φτιάξει κανείς, αλλά οι ελιές και η κάππαρη τους ταιριάζουν ιδιαίτερα. Ωραίο πιάτο που τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο.

Χρόνος προετοιμασίας: 8 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

500 γραμμ. γίγαντες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα 400 γραμμ. τοματάκια κονκασέ
1 κούπα ελιές μαύρες ή πράσινες, ψιλοκομμένες, χωρίς κουκούτσι
½ κούπα κάππαρη
Αλάτι, πιπέρι"



Οδηγίες:

1. Μουλιάστε τους γίγαντες τουλάχιστον για 8 ώρες σε ζεστό νερό με 1 κουτ. σούπας αλάτι. Ξεπλύνετε καλά και βάλτε τους να βράσουν. Ξαφρίστε, αλλάξτε το νερό και προσθέστε 34 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, τη ντομάτα και το κρεμμυδάκι. Αφήστε τα όλα να βράσουν για μία ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.


2. Προς το τέλος του βρασίματος προσθέστε τις ελιές και την κάππαρη και βράστε για 510 λεπτά. Δοκιμάστε το αλάτι (η κάππαρη συχνά είναι αλμυρή). Διορθώστε τη γεύση και σερβίρετε. Αν θέλετε, προσθέστε λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

mykonos-estiades.gr

To νέο site είναι έτοιμο και σας περιμένουμε να το εξερευνήσετε.
Τα σχόλιά σας ευπρόσδεκτα.

mykonos-estiades.gr