Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Οι σαρδελίτσες

Οι σαρδελίτσες
Συστατικά:
"Για το ριγανάτο
1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες από το κεφάλι και τα εντόσθια
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
2 κουταλάκια ρίγανη
χυμός από 1 λεμόνι
λίγο αλάτι

Για τη ντοματένια
1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες από το κεφάλι και τα εντόσθια
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό
400 γρ. ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
"

Οδηγίες:

Αχ αυτές οι σαρδέλες μου έχουν μαγέψει την κουζίνα. Δεν είναι μόνο νόστιμες αλλά και πολύ υγιεινές. Το λιπάκι τους έχει αυτό που λέμε την καλή χοληστερίνη η οποία εξοστρακίζει και παλεύει την άλλη την κακιά.

Ένα από τα πιο εξαιρετικά μαγειρέματά τους είναι σχάρας και αν είστε πολύ μερακλήδες τυλίχτε τις σ' ένα αμπελόφυλλο μετά φάτε τες μαζί. Το αμπελόφυλλο υποκαθιστά το λεμόνι.

Αν όμως δεν έχετε φουφού ή οργανωμένο B.B.Q. φτιάχτε τις στο φούρνο με δύο διαφορετικούς

Είτε ριγανάτες ή με ντοματούλα. Τη μια φορά με λίγη ρίγανη, λάδι και λεμόνι και φυσικά λίγο αλατάκι, την άλλη φορά με ψιλοκομμένη ντοματούλα, μαϊντανό και ελαιόλαδο.

Ψήσιμο μισή ωρίτσα σε φούρνο στους 180 C και όλα είναι έτοιμα.

* Οι σαρδέλες με μια ελαφριά ρετσίνα Nobilus, σας οδηγούν στο απόγειο της παραδοσιακής απόλαυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου