Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Μουσταλευριά - Συνταγή από την Τήνο

Μουσταλευριά - Συνταγή από την Τήνο
Συστατικά:
"6 φλιτζάνια έτοιμο βρασμένο μούστο
1 φλιτζάνι αλεύρι ή κορν φλάουρ ή σιμιγδάλι ψιλό
1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
κανέλα
σουσάμι"

Οδηγίες:

Βάζουμε στην κατσαρόλα τα 5 φλιτζάνια του μούστου να βράσουν. Στο έκτο φλιτζάνι διαλύουμε το κορν φλάουρ ή το αλεύρι.

Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντάς το διαρκώς για να μη σβολιάσει, έως ότου ο μούστος πάρει μια βράση.

Αφήνουμε το μούστο να σιγοβράσει, για περίπου 10 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε το μισό φλιτζάνι καρύδια και την αρμπαρόριζα, και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρις ότου ο μούστος γίνει διαυγής και δέσει.

Σερβίρουμε τη μουσταλευριά σε βρεγμένα ρηχά πιάτα και την πασπαλίζουμε με κανέλα με τα υπόλοιπα καρύδια και με σουσάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου